Index Vakbarát Hírportál

Így sétált át a biztonsági ellenőrzésen az egyiptomi gép eltérítője

2016. március 30., szerda 10:29 | aznap frissítve

Egy térfigyelő kamera rögzítette, amint az EgyptAir légitársaság egyik gépét kedden eltérítő férfit alaposan átvizsgálják a biztonsági kapunál az alexandriai nemzetközi reptéren – írja az Independent.

لقطات لمختطف الطائرة المصرية سيف الدين مصطفى محمد إمام وهو يجتاز الإجراءات الأمنية التفتيشية قبل إقلاع الطائرة من مطار برج العرب.

Posted by ‎الصفحة الرسمية لوزارة الداخلية‎ on Tuesday, March 29, 2016

A felvételt az egyiptomi belügyminisztérium tette közzé. 

Szeif Eldin Musztafa egy kamu öngyilkos robbantómellénnyel vette át az uralmat az MS181-es számú járat felett, hatórás túszdrámát okozva a gépen. A fenyegetéshez használt mellényben nem bomba volt, hanem telefontokok voltak összetekerve ruhadarabokkal.

A gépeltérítő később feladta magát, és zavart elmeállapotban volt. Indokai zavarosak voltak: hol egy másik reptérre akart utazni, hol volt feleségével akart találkozni, hol EU-s képviselőkkel akart tárgyalni, hol pedig politikai foglyok kiszabadítását követelte.

Musztafa kedd reggel térítette el az EgyptAir Alexandriából Kairóba tartó gépét a ciprusi Lárnaka repterére. Az Airbus A320-as gépen nyolcvanegy utas volt, de a gépeltérítő a hétfős személyzet és négy külföldi kivételével mindenkit elengedett, és tárgyalásba is bocsátkozott a hatóságokkal.

Rovatok