Index Vakbarát Hírportál

Észak-Korea ismét rakétával kísérltezik

2016. április 9., szombat 09:47 | aznap frissítve

Észak-Korea sikeres kísérletet hajtott végre új típusú, interkontinentális ballisztikusrakéta-hajtóművel - közölte szombaton az észak-koreai állami média.

Észak-Korea immár minden ellenségét elérheti interkontinentális, nukleáris robbanófejjel felszerelt, ballisztikus rakétával, beleértve az Egyesült Államokat is - idézte az állami média Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, aki a jelentés szerint maga felügyelte a kísérletet.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a múlt hónapban minden eddiginél szigorúbb szankciókat rendelt el Phenjannal szemben, mert Észak-Korea január elején ismét kísérleti atomrobbantást hajtott végre, egy hónappal később pedig műholdat lőtt fel interkontinentális ballisztikus rakéta segítségével, megsértve a szervezet korábbi határozatait.

Ettől függetlenül vannak, akik nem félnek betenni a lábukat az országba, a hírek szerint a vasárnapi phanjani maratonon 1100 külföldi vesz majd részt. Az MTI értesülése egy szingapúri fotóstól származik, aki rendszeresen fényképez Észak-Koreában. A phenjani maratont 1981 óta rendezik meg, 2014 óta nevezhetnek külföldiek is, akik tavaly már 650-en voltak. 

Rovatok