Index Vakbarát Hírportál

Brüsszeli merénylet: vádat emeltek két újabb ember ellen

2016. április 12., kedd 10:16 | aznap frissítve

Őrizetbe vett, és terrorizmussal összefüggő bűncselekmények gyanújával vádat emelt két újabb férfi ellen a brüsszeli ügyészség, írja a Le Soir. Az ügyészség szerint Smail F. és Ibrahim F. is összefüggésbe hozható egy Etterbeekben a brüsszeli támadóknak bérelt lakással.

A rendőrség szerint a szombaton átkutatott lakásból indult március 22-én Khalid el-Bakraoui és segítője, Osama Krayem a brüsszeli metróba, hogy öngyilkos merénylet kövessenek el.

A március 22-én a brüsszeli Zaventem reptéren és a metróban elkövetett robbantásos merényleteknek összesen 32 áldozatuk volt, több százan megsebesültek.

Az utolsó reptéri merénylőt, a kalapos férfit pénteken fogták el a belga hatóságok. A párizsi támadások miatt is keresett Mohamed Abrini azt vallotta, hogy a terroristák a franciaországi labdarúgó Eb-n akartak eredetileg lecsapni, de Salah Abdeslam letartóztatása miatt Brüsszelt választották.

Közben egy belga lap, a Het Nieuwsblad kiadta az első képet a börtönben ülő Abdeslamról. A március közepén elfogott párizsi merénylő Bruges-ben ül, óránként nyolcszor ellenőrzik személyesen is a celláját. Abdeslam azt akarja elérni, hogy adják ki Franciaországnak.

Vandaag in Het Nieuwsblad:> Vertrappeld door het dier waar ze haar leven aan wijdde> "Dankzij collega's heb ik mijn...

Közzétette: Nieuwsblad.be – 2016. április 11.

Rovatok