Index Vakbarát Hírportál

Brüsszeli merényletek: lemondott a közlekedési miniszter

2016. április 15., péntek 11:24 | aznap frissítve

A 32 áldozatot követelő brüsszeli robbantások miatt lemondott posztjáról a belga közlekedési miniszter, írja az MTI. Jacqueline Galant azután döntött így, hogy ellenzéki oldalról kritikák érték, miután kiderült, hogy figyelmen kívül hagyta az Európai Bizottság jelentéseit, amelyekben a belgiumi repülőterek biztonságának megerősítésére szólítottak fel.

Bizalmas, de ellenzéki pártok által nemrégiben nyilvánosságra hozott bizottsági jelentésekben felhívták arra a figyelmet, hogy az ország repülőtereinek biztonsága terén súlyos hiányosságok tapasztalhatók. A jelentések jóval a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren március 22-én végrehajtott kettős robbantások előtt készültek, az egyik tavaly, a másik pedig 2011-ben.

A tárcavezető azt állította, hogy nem kapták meg a szóban forgó jelentéseket, az RTBF belga közszolgálati televízió értesülései szerint azonban csütörtökön bemutatott dokumentumok bizonyítják, hogy a bizottsági dokumentumoknak eljutottak Jacqueline Galant irodájába.

Laurent Ledoux, a közlekedési tárca egyik vezető tisztségviselője csütörtökön nyújtotta be a lemondását, amit azzal indokolt, hogy február 1-jén további 400 millió eurót kért a repülőterek biztonságának megerősítésére, a miniszter irodája azonban visszautasította a kérését.

Rovatok