Index Vakbarát Hírportál

Ismerje meg a párizsi Piedonét, aki puszta kézzel védi ki a vascsövet

2016. május 19., csütörtök 20:03 | aznap frissítve

A szerdai párizsi tüntetések során több rendőrautót is felgyújtottak a rendőrelles csoportok a rendőrök felvonulásán. Az egyik kis Renault megtámadásáról videó is kikerült a netre. Ebben tűnik fel korunk hőse, a párizsi Piedone, nézzék:

Rendőrautókat gyújtottak fel Párizsban

Az autót vasrudakkal ütötték, egy nagyobb vastárggyal kilukasztották, majd bedobtak az ablakon egy nagy petárdát, ami már a birkatürelmű sofőrnek is sok volt. Kipattant az autóból, és még egy gumibotot sem vett elő, Piedone legszebb éveit idézve, puszta kézzel védte ki a vascsövet nuncsakuként használó támadó ütéseit. Majd kiszellőztette a bepetárdázott autót,  és gyalog ment tovább. Az autó később teljesen kiégett.

A "rendőrgyűlölőknek" hívott csoport pont a rendőrök tüntetése idejére szervezte saját demonstrációját, de az övéket betiltották. Ennek ellenére megjelentek a helyszínen kéretlenül. Négy embert tartóztattak le közülük a tüntetés után.

A rendőrök szerdai tüntetésén körülbelül ezren vettek részt. Azért mentek az utcára, mert elegük van abból, hogy túl nagy a stressz éri őket a munkájukban a mindennapos tüntetések miatt. A belügyminiszter szerint az elmúlt két hónapban 350 rendőr sérült meg és 1300 rendbontót tartóztattak le Párizs utcáin.

Rovatok