Index Vakbarát Hírportál

Nyilvánosságra hozták a gorilla kezei közé került gyerek anyjának segélyhívását

2016. június 2., csütörtök 09:35

"Nem bírom ezt nézni" - kiabálta Isaiah Dickerson, a Cincinnati állatkertben lelőtt, Harambe nevű gorilla kezei közé került gyerek édesanyja a segélyhívásakor. "Egy hím gorilla áll vele szemben" - mondta kétségbeesetten az édesanya, miközben nyugtatgatni próbálta a gyermekét. A hangfelvételt a brit Mirror tette közzé,itt meghallgatható.

A Dickerson-család később közölte, hogy nagyon hálás az állatkertnek, amiért megmentették a gyermeküket. Ugyanakkor arra kérték az embereket, hogy támogassák pénzzel az állatkertet Haramba emlékére.

A cincinnati állatkert Harambe nevű 17 éves gorillájának lelövése hatalmas felháborodást váltott ki, eddig már félmillióan írták alá azt a petíciót, ami a vizesárokba beugró kisfiú szüleinek és az állatkert alkalmazottainak felelősségre vonását követeli. Feltehetően ezért is dönthetett úgy a helyi rendőrség, hogy a korábbi állításukkal szemben mégis vizsgálni fogják a gyermek szüleinek felelősségét, azonban az állatkert ellen nem indítanak eljárást. A megyei ügyész közölte, hogy a vizsgálat lezárulása után derül ki, hogy emelnek-e vádat az ügyben.  

Mint ismert, szombaton a cincinnati állatkertben  lelőttek  egy súlyosan veszélyeztetett fajba tartozó, 17 éves ezüsthátú nyugati síkvidéki gorillát. Harambét azután lőtték le, hogy a 4 éves kisfiú beesett a kifutója körüli vizesárokba, a gorilla pedig bár nem támadta meg a gyereket, perceken keresztül vonszolta. Az állatkert azzal védekezett, hogy a gorilla nagyon izgatott állapotban volt, és a 200 kilós állat akár kiszámíthatatlanul is viselkedhetett volna. Mint  megírtuk , Magyarországon is hasonló protokoll van az ilyen helyzetekre.  

Rovatok