Index Vakbarát Hírportál

Gyakori vendég volt a melegbárban az orlandói mészáros

2016. június 14., kedd 08:31 | aznap frissítve

A Los Angeles Times és az Orlando Sentinel is azt írja szemtanúkra hivatkozva, hogy Omar Mateen az elmúlt 3 évben rendszeresen járt a Pulse klubban, ahol szombat este 49 embert ölt meg és 53-at megsebesített. A szemtanúk szerint az elmúlt három évben

Mindez azért érdekes, mert korábban olyan információk láttak napvilágot, hogy az afgán származású, de már Amerikában született elkövető homofób lehetett. Szülei szerint azóta tett gyűlölködő megjegyzéseket melegekre, amióta pár hónapja látott egy párt csókolózni Miami utcáin.

A People magazin az MTI beszámolója szerint pedig arról ír, hogy Mateen terrorakcióra készülhetett az Orlandóban lévő Disneyworld egyik parkjában is. A Disneyworld vezetői átadták az FBI-nak a biztonsági kamerák felvételeit, és egyúttal szigorították a biztonsági intézkedéseket. Ezt az FBI nem erősítette meg, vizsgálják az ügyet. Közölték azt is, hogy szisztematikusan átvizsgálják a Mateen mobiltelefonjának híváslistáját és a számítógépén található adatokat.

Minden amit az orlandói mészárosról eddig tudni lehet, ebben a cikkünkben olvasható:

Kiutasíthatják Ausztráliából a meleggyülölő hitszónokot

Ausztrália mérlegeli, hogy megvonja a vízumot egy brit síita hittudóstól, Farrokh Sekaleshfartól, aki néhány hónapja az egyesült államokbeli Orlandóban járt, évekkel ezelőtt pedig halált kiáltott a homoszexualitásra. 2013-ban a Michigani Egyetemen tartott előadásán Sekaleshfar azt mondta, hogy egy iszlám társadalomban halálos ítéletet kell végrehajtani azokon a melegeken, akik megélik a szexualitásukat. A hitszónok márciusban Orlandóban járt, de semmi bizonyíték sem utal arra, hogy kapcsolat lett volna közte és Omar Mateen között.

A hitszónok hétfőn azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy elítéli az orlandói mészárlást, az "egy barbár terrorcselekmény volt, amelyet semmivel sem lehet igazolni". Sekaleshfar szerint a három évvel ezelőtt tett kijelentései az iszlám jog és a homoszexualitás viszonyáról tartott előadáson hangzottak el, és nem szabad őket úgy értelmezni, mint felhívást arra, hogy "Tom, Dick vagy Harry bárhol és bármikor végrehajtson egy ítéletet, amikor csak kedve támad".

Rovatok