Index Vakbarát Hírportál

Feleségével SMS-ezett gyilkolás közben az orlandói mészáros

2016. június 17., péntek 09:58

A mészárlás közben sms-ezett feleségével az orlandói melegbárban gyilkoló Omar Mateen, írja a CNN. Két órával a támadás kezdete után kérdezte tőle, hogy benne van-e már a hírekben. A nő egyik válaszüzenete az volt, hogy szereti őt, és próbálta hívni is őt. A többi üzenetről nem tudni részleteket.

A nő, Noor Mateen hívásainak időzítéséből a nyomozók arra következtetnek, hogy miután látta a hírekben, hogy mi történt, ráeszmélt, hogy a férje lehet a gyilkos. Ekkor próbálta őt elérni, sikertelenül, mert Omar Mateen nem vette fel. A nő egyelőre ellentmondásosan vallott a hatóságoknak arról, mennyit tudott férje tervéről.

Az ABC azt közölte, hogy a nő a férjével együtt vett lőszert a közelmúltban, és a Disney Worldbe is ellátogattak, de nem tudni, hogy csak nyaraltak, vagy lehetséges célpontként mérték fel. 

A gyilkos a Facebookra is posztolt a mészárlás előtt és közben. "Amerika és Oroszország fejezze be az Iszlám Állam bombázását" - írta, de posztolt olyat is, hogy "A légicsapásokkal ártatlan nőket és gyerekeket öltök meg. Most ízleljétek meg az Iszlám Állam Bosszúját. Az utolsó posztjában pedig azt írta, hogy "A következő napokban megtapasztaljátok az Iszlám Állam támadásait Amerikában".

Az üzenetek abból a levélből derültek ki, amelyet a vizsgálóbizottság elnöke, Ron Johnson írt Mark Zuckerberg Facebook-vezérnek, és amelyben kéri az összes adatot a gyilkosról.

Mateen a gyilkolás közben felhívta a rendőrséget, és hűséget esküdött az Iszlám Államnak. A telefonján pedig dzsihadista propagandát, lefejezéseket találtak. 

Egy fegyverboltos arról számolt be, hogy négy-öt hete a férfi testpáncélt és ezer lőszert próbált nála rendelni, ezt ő jelezte is az FBI-nak.

Omar Mateen 49 embert megölt, és legalább ötvenet megsebesített az orlandói Pulse meleg nightclubban június 12-én éjjel. Itt olvashatnak róla bővebben.

Rovatok