Index Vakbarát Hírportál

Még durvább támadásokra készült a dallasi rendőrgyilkos

2016. július 11., hétfő 09:03

Nagyobb szabású támadásokat tervezett az öt rendőrt megölő dallasi mészáros, mondta a CNN-nek adott interjújában David Brown, városi rendőrkapitány. 

"Meg vagyunk róla győződve, hogy a gyanúsítottnak további tervei voltak, hitt benne, hogy amit tesz, az tisztességes, és azon volt, hogy rendfenntartókat támadjon, megfizessünk azért, amiről ő azt hiszi, hogy a bőrszín miatt büntetünk embereket" - nyilatkozta Brown.

Hozzátette: bombagyártási kellékeket találtak a gyilkos házában, és egy naplót, ami szerint gyakorolta a robbantásokat, és nagyobb célpontokat akart célba venni. "Elegendő volt ahhoz, hogy súlyosan romboló hatással legyen a városunkra" - utalt a talált anyagokra a rendőrkapitány.

A gyilkos a halála előtt vérrel írta fel a falra, hogy RB, egyelőre találgatják a rendőrök, ez mire utalhat. 

Brown azt is mondta, hogy a magát elbarikádozó, később robotbombával megölt támadó csak fekete rendőrrel volt hajlandó beszélni. "Két órán át alkudoztunk, és gyakorlatilag csak hazudott nekünk, nevetett rajtunk, énekelt, kérdezte, hogy hány rendőrt ölt meg, közölte, hogy még akar ölni, és hogy bombákat helyezett el."

Mivel nem volt előrelépés a tárgyaláson, és megvolt a veszélye, hogy megpróbál még embert ölni, a rendőrök felrobbantották őt.   Brown azt mondta, a szakértők javasolták ezt, ő pedig jóváhagyta, és bár ugyanígy csinálná megint, "ez egy nehéz döntés volt".

Rovatok