Index Vakbarát Hírportál

Magyar sérültje is van a nizzai támadásnak

2016. július 15., péntek 01:59

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egy sérült magyar nőről tud a legalább 80 halálos áldozatot követelő nizzai gázolással összefüggésben – közölte Menczer Tamás, a tárca szóvivője a köztévén.

A nő könnyebben sérült, szállásáról hívta fel Székesfehérváron tartózkodó édesanyját, akinek azt mondta: szállásán várja a segítséget. Rajta kívül egy másik Nizzában tartózkodó nőt biztonságos helyre tereltek a támadás után.

 Menczer elmondta, hogy  a francia hatóságoktól  egyelőre még nem kaptak hivatalos tájékoztatást a magyar érintettek számáról, de megpróbálnak mindenkit elérni, akiről tudják, hogy Franciaországban tartózkodik, hogy megkérdezzék, miben tudnak segíteni, illetve az érintettek hol és hogyan vannak.

Több mint 12 ezer magyar regisztrált konzuli védelemért Franciaországban, ebből a számból szűkítik le, kik azok, akik a régióban tartózkodhatnak – idézte a szóvivő szavait az MTI. A külképviselet a kérdéseket és bejelentéseket a 00 33 683 254 362-es ügyeleti telefonszámon várja.

Csütörtökön késő este egy fehér teherautó hajtott a nemzeti ünnep és a tűzijáték alkalmából összegyűlt tömegbe Nizzában, a tengerparti sétányon. Az AP-nek egy szemtanú azt mondta, hogy a sofőr rálőtt a menekülő emberekre, mielőtt a rendőrök lelőtték volna.

Rovatok