Index Vakbarát Hírportál

Három éve megerőszakolták, most újra rátámadtak

2016. július 18., hétfő 17:57

Közfelháborodás övezi Indiában annak a 21 éves diáklánynak az ügyét, aki azt állítja, újra rátámadt az az öt férfi, akik három éve megerőszakolták, írja a BBC. A támadók ugyanis még mindig szabadlábon vannak.

Még folyamatban volt az eljárás ellenük, mikor múlt szerdán újra elkapták a lányt Rohtak városban. Betuszkolták egy kocsiba, és fojtogatni kezdték. A lány súlyosan megsérült, egy bokros területen hagyták. Szerencséjére valaki észrevette, és kórházba vitte.

A lányt 2013-ban bántalmazta először az öt férfi, akkor még Bhiwani városban. A család állítólag épp azért költözött Rohtakba, mert az óvadék ellenében kiszabadult vádlottak megfenyegették őket.

Épp az egyetemről jöttem, mikor megláttam őket. Ugyanaz az öt férfi volt. Nagyon féltem. Betuszkoltak a kocsiba. Megpróbáltak megfojtani. Azt mondták, megölik az apámat és a bátyámat.

– mondta a lány egy tévének. A családja a dalit közösséghez tartozik, akik az indiai kasztrendszer legalsó csoportja, korábban érinthetetlenek voltak. Minden kormányzati intézkedés ellenére még mindig számos atrocitás éri őket.

A család állítása szerint a támadással nyomást akartak gyakorolni, hogy ejtsék a korábbi vádakat, és meg akarták büntetni a lányt, amiért folytatta a pert.

Egy helyi rendőrségi tisztviselő szerint már küldtek egy csapatot Bhiwaniba, hogy megkeressék a vádlottakat. Rohtakban azonban tiltakozásokon követelték a férfiak azonnali letartóztatását.

A szexuális bűncselekményekre azóta irányul kivételes figyelem Indiában, hogy 2012-ben brutálisan megerőszakoltak és meggyilkoltak egy diáklányt Delhiben.

Ezután szigorú törvényeket hoztak a nemi erőszak ellen, de ugyanúgy folyamatosan érkeznek bejelentések nők és gyerekek elleni szexuális erőszakról.

Rovatok