Index Vakbarát Hírportál

Lerombolják a török puccsisták találkozóinak helyet adó szállodát

2016. július 20., szerda 18:34

Isztambul illetékes kerületének vezetősége rendeletben írta elő, hogy le kell rombolni azt a szállodát, amely állítólag a puccsisták találkozóhelyéül szolgált - írja az MTI az Anadolu török állami hírügynökségre hivatkozva.

A Halit Pasa Residence lebontását előíró rendelet július 18-án kelt. A jelenlegi épület Halit Pasa történelmi egykori lakhelyének helyén épült, ám jelentések szerint építésekor nem tartották be az előírásokat, ezért korábban több büntetést kiszabtak az üzemeltetőre, és korábban is többször elrendelték már a lebontását. A kerület polgármestere azt ígérte: minden olyan épület ellen fel fognak lépni, amely jogellenesen épült.

  

Közben tovább folynak a tisztogatások, szerdán kilencszáz rendőrtisztet függesztettek fel állásából a török fővárosban, Ankarában, amiért a hatóságok szerint állítólag kapcsolatban álltak a múlt pénteki, meghiúsult puccskísérlet kitervelőjének mondott Fethullah Gülen hitszónokkal.

Az ország mintegy háromszázhatvan tábornokából hivatalosan is vád alá helyeztek kilencvenkilencet, amiért a gyanú szerint részt vettek a hatalomátvételi kísérletben. További tizennégy tábornokot  változatlanul őrizetben tartanak a hatóságok.

Szerdán az oktatási minisztérium további mintegy 6 500 munkatársát, valamint 262 katonai ügyészt és bírát függesztettek fel állásából.

Az eddig elbocsátott, őrizetbe vett és más eljárások alá vont személyekrőlitt talál bővebb beszámolót.

Rovatok