Index Vakbarát Hírportál

Lelőtték a fegyvertelen fekete férfit, aztán beperelték a várost faji megkülönböztetés miatt

2016. augusztus 4., csütörtök 20:59

Két Los Angeles-i rendőr beperelte a várost faji megkülönböztetés miatt, mert nem mehettek vissza terepre, miután lelőttek egy fegyvertelen fekete férfit, írja a Reuters

Sharlton Wampler és Antonio Villegas 2014-ben lőtte le a 25 éves, szellemi fogyatékkal élő Ezell Fordot, éppen két nappal a nagy vihart kavart fergusoni eset után, de nem vádolták meg őket törvénytelenséggel az akció kapcsán.

Most azt állítják a városháza elleni beadványukban, hogy a bőrszínük - és az áldozat bőrszíne - miatt érte őket hátrány az ügy után. Villegas dél-amerikai származású, Wamplert pedig fehérnek tartják, de a hivatalos iratok szerint ázsiai-amerikaiként van nyilvántartva. Azt állítják, a főnökeik nem engedték őket terepre, megtagadták az előléptetést, a túlóralehetőséget és az áthelyezést is az eset után, aztán amikor panaszt tettek emiatt, bosszút is álltak rajtuk.

A Los Angeles-i ügyészség annyit közölt, hogy vizsgálják a beadványt, de nem kívánták kommentálni azt. A média a városházát egyelőre nem érte el.

Rovatok