Index Vakbarát Hírportál

Terrorpártolással vádolnak egy 16 éves dzsihadista francia lányt

2016. augusztus 9., kedd 11:02

Terrorpártolással, terroristákkal való konspirációval és merényletekre való buzdítással vádolják azt a 16 éves meluni lányt, akit kommandósok vettek őrizetbe a Párizs melletti kisvárosban, írja a France24.com.

A meg nem nevezett tinédzser a Telegram nevű titkosított telefonos kommunikációs aplikációban vezetett egy radikális muszlimokat tömörítő csoportot. Itt rendszeresen osztotta meg az Iszlám Állam terrorszervezet propagandaanyagait, és a hatóságok tájékoztatása szerint abbéli vágyát is kifejezte, hogy maga kövessen el támadásokat, ezért a vádhatóságok vádat emelnek ellene, írja a Figaro.

A kommandósok házkutatást is tartottak Melunban, a lány szüleinek házában, mikor múlt csütörtökön őrizetbe vették. Sem robbanószereket, sem fegyvereket nem találtak, és annak sem látták nyomát, hogy a közel jövőben merénylet elkövetésére készült volna. A rendőrséget egy névtelen informátor értesítette a lány uszító és propagandatevékenységéről.

A francia hatóságok nagyobb figyelmet szentelnek az ország muszlim fiataljaira, miután július 26-án két tizenkilencéves terrorista misézés közben vágta el egy 85 éves pap torkát Rouenben.

Borítókép: AFP

Rovatok