Index Vakbarát Hírportál

Ártatlannak vallotta magát a kakifantom

2016. augusztus 18., csütörtök 19:44

Megkezdődött a pozsonyi a kakifantomként elhíresült Martin M. pere - számolt be a pozsonyi Új Szó. Ártatlannak vallotta magát a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy székletet kent az utcán női áldozatai arcára vagy hajára, illetve levizelte őket. És magát is.

A 24 éves Martin M. a bíróságon elmondta: a letartóztatása előtti este egy ismeretlen férfi leitatta őt az egyik pozsonyi bárban. Másnap egy villamoson ébredt arra, hogy a rendőrök a vállát rángatják. Ekkor vette észre, hogy valaki ürülékkel kente be őt.

Azt állítja, először a rendőrségen is ártatlannak vallotta magát, de miután a szembesítések során több nő is felismerni vélte, a pszichikai nyomás hatására beismerte a tettet, amit valójában nem követett el. "Azt sem tudom, mit írtam alá, pszichikailag teljesen megtörtem" - vallotta ma a tárgyaláson. Állítása szerint a támadások idején a munkahelyén, otthon, vagy a szüleinél tartózkodott. Ezt részben az apja is alátámasztotta, aki tanúként vett részt a tárgyaláson. Állítása szerint az egyik támadás idején az egész családdal az Erdőhátra utaztak egy elsőáldozásra.

A sértettek közül hárman a csütörtöki tárgyaláson is azt vallották, hogy Martin M. követte el a támadásokat, csak egyikük volt bizonytalan. "Miután levizelt, sokkot kaptam, teljesen váratlan volt, csak sírni és kiabálni tudtam. Futás közben még egyszer visszanézett, akkor láttam az arcát és a kaján vigyorát" - vallotta az egyik áldozat.

Martin M. ellen öt támadás miatt emeltek vádat garázdaság ügyében. Elmarasztaló ítélet esetén hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Rovatok