Index Vakbarát Hírportál

Megölték az Iszlám Állam egyik vezetőjét

2016. szeptember 16., péntek 21:24

A koalíciós erők egy légitámadás során végeztek Vail Adil Haszán Szalmán al-Fajáddal, az Iszlám Állam tájékoztatási miniszterével, írja az MTI az amerikai védelmi minisztérium pénteki közleményére hivatkozva.

A Pentagon tájékoztatása szerint a Dr. Vailként is ismert férfit egy célzott légitámadás során ölték meg Rakka közelében. A védelmi minisztérium szóvivője, Peter Cook szerint még a múlt hét során, szeptember hetedikén (szerdán) végeztek vele. Halála előtt a meggyilkolt vezető keze alatt futottak át az Iszlám Állam által végrehajtott kínzásokról és kivégzésekről készült videók.

A Pentagon úgy tudja, Dr. Vail volt az Iszlám Állam augusztus végén likvidált főpropagandistájának, Abu Mohammed al-Adnaninak a jobbkeze. Al-Adnani halálának bejelentésével szintén óvatosan bánt az Egyesült Államok, majd Moszkva magáénak nevezte a sikert, mivel állításuk szerint orosz légicsapás végzett a terroristavezérrel. Az amerikai védelmi minisztérium egyik tisztje aztán viccnek nevezte az orosz bejelentést.

Rovatok