Index Vakbarát Hírportál

Veszélyes robbanóanyagot találtak egy megostromlott lakásban a német rendőrök

2016. október 8., szombat 15:20 | aznap frissítve

Egy tervezett bombatámadás gyanúja miatt nagyszabású rendőri akció zajlott szombaton a szászországi Chemnitzben. A rendőrök megostromoltak egy lakást, ahol több száz gramm rendkívül veszélyes robbanóanyagot találtak. Biztonsági források szerint a történteknek iszlamista háttere van, írja az MTI. 

A város egyik lakónegyedébe szombat délelőtt rendőri egységeket vezényeltek ki. A negyedet körülzárták, egy házat evakuáltak és egy lakást megrohamoztak. A több órás bevetésben több száz rendőr vett részt, köztük különleges kommandós egységek is.

A tartományi bűnügyi hivatal szóvivője azt mondta: előző este a szövetségi alkotmányvédelmi hivataltól kaptak jelzést arról,hogy komoly fenyegetettség veszélye áll fenn.

A rendőrség egy 22 éves szíriai férfit keres, aki szökésben van, utána országos körözést adtak ki. Az 1994 januárjában Szíriában született Dzsaber al-Bakr bombatámadást készített elő. Egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsított menekültként érkezett-e Németországba. 

Szombat délután három embert őrizetbe vettek, akikről azt feltételezik, hogy kapcsolatban állnak a 22 éves szíriai gyanúsítottal. Kihallgatásukat megkezdték. Kettejüket a chemnitzi főpályaudvaron fogták el, a harmadikat pedig egy lakótelepen, ahol sok menekült is él. 

Németország keleti tartományaiban, különösen Szászországban elég sok támadás és atrocitás érte a menekülteket az utóbbi időben, de a biztonsági szolgálatok szerint az iszlamista terror veszélye is valós az országban. Az utóbbi hónapokban az Iszlám Állam nevű közel-keleti terrorszervezet két német támadást is magára vállalt, Würzburgban egy vonaton, Ansbachban egy fesztiválon csaptak le

Rovatok