Index Vakbarát Hírportál

A horrorbohócjárvány már Németországban is pusztít

2016. október 21., péntek 15:14

Az Egyesült Államok, Ausztrália, Nagy-Britannia és Svédország után Németországot is elérte a bohócőrület: az MTI által idézett sajtójelentések szerint tucatnyi, többször fegyveres bohóctámadás történt gyerekek és felnőttek ellen.

A horrorbohócoknak nevezett alakok főleg két északkeleti tartományban garázdálkodnak, Mecklenburg-Elő-Pomerániában és Észak-Rajna-Vesztfáliában. Hogy mennyire nem csak viccelődős ijesztgetésről van szó, íme néhány megtörtént eset: 

  1. Rostockban pénteken kora reggel egy buszmegállóban egy késes horrorbohóc közeledett fenyegetően egy 15 éves fiúhoz, aki elmenekült és a rendőrséghez fordult.
  2. Ugyanott csütörtökön egy baseballütővel felfegyverkezett bohócruhás ismeretlen bántalmazott egy 19 éves fiút, a rendőrség súlyos testi sértés miatt nyomoz.
  3. Greifswaldban csütörtök este, sötétedés után két helyszínen összesen három bohócjelmezes zaklató ijesztgetett gyerekeket. A megrémült gyerekek leírása szerint két támadónál láncfűrész volt. A helyi rendőrség 1000 euró (310 ezer forint) nyomravezetői jutalmat tűzött ki. 
  4. Weselben csütörtök este láncfűrészes horrorbohóc ugrott egy kutyasétáltató nő elé a bokorból egy parkban. Több kísérletet tett láncfűrésze beindítására, közben a nő elmenekült és rendőrt hívott.
  5. Gelsenkirchenben kedden a rendőrség előállított egy 16 éves fiút, aki bohócjelmezbe öltözve, baseballütővel a kezében megfenyegette több ismerősét. Menekülés közben egy 14 éves fiú megsérült.

A horrorbohóc-jelenség pár hónapja tűnt fel az Egyesült Államokban, azóta pestisszerűen terjed a fejlett világ nagyvárosaiban. A megijesztett, megtámadott embereken túl a bohócpara nagy vesztese Ronald McDonald, az étteremlánc emblematikus figurája, akit az USA-ban a kellemetlen közhangulat miatt mostanában kényszerpihenőre küldtek

Rovatok