Index Vakbarát Hírportál

Felgyújtották és kútba dobták a 10 éves indiai lányt, mert ellenállt az erőszaknak

2016. december 9., péntek 18:50

Két férfit köröz az indiai rendőrség, akik szerdán megpróbáltak megerőszakolni egy tíz éves kislányt, írta a Hindustan Times. Először cukorkával kínálták, majd felkapták, és egy városon kívüli kőfejtőhöz vitték, ahol lerángatták róla a ruháit. A kislány ellenállt, megpróbált elszaladni, de elkapták, a hátát leöntötték kerozinnal és felgyújtották és egy közeli kút aknájába dobták.

A súlyos égési sérüléseket szenvedett kislány segítségkérését egy arra járó nő hallotta meg, majd kisegítették a kútból és hamarosan egy jól felszerelt kórházba szállították. A szegény sorból származó gyermek édesanyja a sajtónak elmondta, pénzadományokat várnak, hogy a kórházi költségeket fedezni tudják. A kislány reggel a szülei tudta nélkül hagyta el a házat, és mikor fél óra múlva sem jött haza, többen keresni kezdték. Egy szomszéd értesítette a családot, hogy megtalálták.

A támadók nem a lány városából származhattak. A nevüket nem tudta, de a rendőrségnek azt mondta, tudná őket azonosítani. A rendőrség öt embert őrizetbe vett, a támadók valószínűleg nem voltak köztük. Egyelőre vizsgálják, hogy hozzátartozóknak köze lehetett-e az ügyhöz.

A szexuális bűncselekményekre 2012 óta fokozott figyelmet fordít az indiai rendőrség, de egyelőre aligha csökkent a támadások száma. Négy éve történt az elhíresült eset, mikor brutálisan megerőszakoltak és meggyilkoltak egy diáklányt Delhiben. Gyakori, hogy az erőszaktevők szabadlábon maradnak, és az áldozatokat senki sem védi. Világszerte felháborodást okozott, mikor idén nyáron egy 21 éves lányt ugyanaz az öt férfi támadta meg, akik három évvel korábban megerőszakolták. A nemi erőszak elleni törvényeket az indiai hatóságok szigorították, de az áldozatok védelmére és a társadalmi paradigmaváltásra egyelőre várni kell.

Rovatok