Index Vakbarát Hírportál

Magyar sérültje is van a berlini támadásnak

2016. december 20., kedd 09:13 | aznap frissítve

Három magyarról nem tudtak, közülük az egyikről kiderült, hogy könnyebben megsérült, de már kiengedték a kórházból, hangzott el Kovács Zoltán kormányszóvivő és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának sajtótájékoztatóján.

Hétfő este kamion hajtott egy berlini karácsonyi vásárba, 12 ember meghalt, 48 ember megsebesült, egy részük súlyosan.  Bővebben itt>>>

Korábban  Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke a köztévében azt mondta:

a berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán hárman jelezték, hogy nem találják rokonukat.

Menczer hozzátette, hogy a követségen mindhárom esetben felvették az adatokat, és továbbították a német rendőrségnek. Egyelőre várják és gyűjtik a további információkat.

A vásáron üzemelő magyar lángosos és kürtőskalácsos bódéja nem azon a részen volt, ahol a teherautó a tömegbe hajtott.  

Orbán Viktor levelet írt Angela Merkelnek

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki megdöbbenését és együttérzését a berlini merénylet miatt Angela Merkel német kancellárnak, tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

„Tegnap nem csupán a berlini embereket, hanem egész Európát és közös keresztény értékeinket is súlyos csapás érte. Biztosíthatom, hogy kormányom elítéli a terror és az erőszak minden formáját, és kész együttműködni Németországgal Európa és az európai polgárok biztonságának szavatolása érdekében" – írta Orbán Viktor. Hozzátette: osztoznak az áldozatok családtagjainak fájdalmában és mielőbbi gyógyulást kívánnak a sérülteknek.

Áder János köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét Joachim Gauck német szövetségi elnöknek.

Rovatok