Index Vakbarát Hírportál

Hiába tiltakoztak a bíborosok, megnyílt a vatikáni McDonald's

2017. január 3., kedd 21:32

Hiába tiltakoztak vehemensen az egyház tagjai az ötlet ellen, mindenféle különösebb felhajtás nélkül december 30-án megnyitotta legújabb éttermét a McDonald's a Szent Péter Bazilika tőszomszédságában.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a bíborosok felemelték hangjukat az ellen, hogy az amerikai gyorsétteremlánc betegye a lábát a Vatikánba, azonban a pénz győzött az érveikkel szemben.

A McDonald's legújabb étterme ugyanis egy olyan épületben nyitott meg, aminek a felsőbb emeletén több bíboros is lakik, ráadásul az egész az egyház tulajdona. De ki akarták adni, ráadásul annak, aki a legtöbbet fizet érte, ez pedig éppenséggel a meki volt. Az összeg állítólag havi 30 ezer euró.

A bíborosok többek között azzal érveltek, hogy az épületet sokkal jobb és nemesebb célokra is fel lehetne használni, illetve, hogy a gyorsétteremlánc termékei egészségtelenek. Az is elhangzott, hogy a környéknek nem tesz majd jót, ha megjelenik McDonald's ilyen közel a Vatikán központjához.

A Mirrorban ezzel kapcsolatosan az olvasható, hogy viszonylag közel található két másik McDonald's, illetve egy Burger King is, ráadásul a most nyílt Hard Rock Café sincs túl messze a Vatikántól.

Az étterem a hét minden napján nyitva lesz mostantól, 6:30 és 23:00 között. 

Rovatok