Index Vakbarát Hírportál

Folyik a hajtóvadászat az isztambuli merénylő után

2017. január 5., csütörtök 11:42 | aznap frissítve

Azonosították az isztambuli merénylő lehetséges búvóhelyeit a török hatóságok, mondta Veysi Kaynak miniszerelnök-helyettes. A városban több razzia is volt csütörtökön, több száz rendőr van az utcákon, és bár Kaynak szerint nem lehet kizárni, hogy a támadó már külföldön van, a török műveletek mégis eredményesek lehetnek.

A magányos merénylő szilveszter éjszaka kezdett válogatás nélkül lőni az isztambuli Reina nevű éjszakai klubban, 39-en meghaltak, 69-en megsebesültek. 

A hatóságok később több embert is őrizetbe vettek, egy Akhe Masrapov nevű, kirgiz állampolgárságú férfit pedig tévesen a merénylőként azonosítottak. A támadó személyazonossága azóta már kiderült, a Kína északnyugati részén élő ujgur népcsoporthoz tartozik, de a nevét egyelőre még nem árulták el a rendőrök.  

A különleges erők ettől függetlenül aktívan dolgoznak, csütörtök reggel több embert letartóztattak egy Isztambulhoz közeli, Selimpasa nevű tengerparti városban. Bár a merénylő egyedül volt, nem kizárt, hogy voltak bűntársai, a letartóztatottakat között pedig többen ujgur nemzetiségűek voltak.

Rovatok