Index Vakbarát Hírportál

Zsidókra és menekültekre támadtak volna német szélsőjobbosok

2017. január 25., szerda 11:38

Hét embert állított elő a német rendőrség, miután 12 ingatlanban tartottak házkutatást szerda reggel, írja a Local németországi kiadása. Az akcióban mintegy kétszáz rendőr vett részt.

A szélsőjobboldali csoport tagjai az interneten ismerkedtek meg egymással, céljuk pedig az volt, hogy menedékkérőkkel és zsidókkal szemben hajtson végre merényleteket. A rendőrök Berlinben, illetve Alsó-Szászország, Brandenburg, Rajna-vidék-Pfalz, Szász-Anhalt és Baden-Württemberg tartományokban csaptak le.

A rajtaütések során az ingatlanokban fegyvereket és lőszereket találtak, és kiderítették, hogy a szélsőjobboldali csoport 2016 eleje óta tervez merényleteket, konkrét tervük azonban még nem volt ezek megvalósítására.

A szélsőségesek a Reichsbürger mozgalom tagjai, akik nem ismerik el a Németországi Szövetségi Köztársaságot és annak dokumentumait, valamint demokráciaellenesek és holokauszttagadók. A mozgalom egyik szintén fegyveres tagja októberben négy rendőrt sebesített meg Bajorországban, akik közül az egyik később belehalt a sérüléseibe. Decemberben a mozgalom egy másik tagja, egy 57 éves férfi támadt rendőrökre Alsó-Szászországban. Akkor nem halt meg senki.

Rovatok