Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mi okozta a hat német tinédzser halálát

2017. február 1., szerda 11:22 | hét éve frissítve

Szén-monoxid mérgezésben halt meg az a hat német tinédzser, akiket egy hétvégi házban találtak meg január 29-én, jelentette be az unterfrankeni rendőrkapitányság és a würzburgi ügyészség, miután elkészült az igazságügyi orvosszakértői vélemény. A súlyos tragédiát egy benzines áramfejlesztő okozta, írja a Süddeutsche Zeitung.

A 7 ezres bajorországi kisvárosban, Arnsteinben lévő hétvégi házban szombat este öt 18-19 éves fiú és egy 18 éves lány halt meg. A társaság a lány születésnapját ünnepelte. Az egyik fiú a lány testvére volt. A két testvár apja a buli másnapján nem érte el őket, és elment a házhoz. Ő találta meg a holttesteket.

Jürgen Illek, a helyszínre kiszálló tűzoltók vezetője azt mondta: a ház közelében a szén-monoxid mérője már nem jelzett, ezért maszk nélkül, egyedül lépett be a házba. A tapasztalt tűzoltó már korábban is szállt ki hasonló esetekhez, ezért fiatal kollégáinak nem engedte meg vele menjenek, meg akarta kímélni őket a traumatikus élménytől.   

A holttesteken nem találtak külsérelmi nyomokat, a rendőrség nagyon hamar kizárta, hogy a fiatalok halálát bűncselekmény okozta volna. A hétvégi telken lévő épület korábban kerti lugas volt, később építették be ablakokkal, hogy télen is használhassák.

Január 29-én éjszaka mínusz 11 fok volt. Mint kiderült: a házban egy benzines áramfejlesztő működött, amit az előírások szerint nem szabadott volna zárt térben működtetni. A készülék új volt. Azt nem tudni, hogy fiatalok csak bekapcsolva hagyták, amikor már lefeküdtek aludni vagy a mérgezés már előbb bekövetkezett. 

Az egyik szomszéd a Focusnak azt mondta: az apa korábban már elvesztette két gyermekét, akik születésük után nem sokkal haltak meg.

Rovatok