Index Vakbarát Hírportál

Tökéletes képpel szúrt oda Trumpnak a svéd miniszterelnök-helyettes

2017. február 3., péntek 14:42 | aznap frissítve

Svédországban péntek délelőtt a hiteles klímapolitikáról szóló törvénycsomagot nyújtottak be, Isabella Lövin környezetvédelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes pedig az aláíráskor készült képpel alaposan odaszúrt Donald Trumpnak - írja a Local

A kép ugyanis kísértetiesen hasonlít arra a mostanra elhíresült képre, amin Trump férfi kollégáinak gyűrűjében írja alá az abortuszellenes rendeletét. A Local megkérdezte Lövint a dologról, aki csupán annyit válaszolt, a svédeknek feminista kormányuk van, ami jól látszik a képen is, annak értelmezése azonban mindenkinek a saját dolga. Azt is hozzátette, a képet azért csinálták, hogy mindenki lássa, a svéd kormány fel van készülve arra, hogy a klímaváltozással szembeni harc kulcsfigurája legyen. 

A kép egyébként nemcsak azért szórakoztató, mert tökéletesen kifigurázza az amerikai elnökről készült fotót, hanem azért is, mert a törvény éppen a klímaváltozással foglalkozik, ami Trump alatt vélhetően nem tartozik majd az amerikai politika prioritásai közé.

Rovatok