Index Vakbarát Hírportál

Titkos helyen dolgoznak már a berlini mészárosra lecsapó milánói rendőrök

2017. február 5., vasárnap 15:28

Biztonsági okokból titkosított szolgálati helyre helyezték át azt a két fiatal olasz rendőrt, akik december 23-án Milánóban feltartóztatták és tűzharcban megölték Anis Amrit, a berlini kamionos terroristát, írja az MTI olasz sajtóhírek alapján.

Eddig Luca Scata és Christian Movio is Milánóban szolgált, a peremkerületként ismert Sesto San Giovanniban. Itt, a helyi vasútállomás előtt kapcsolták le egy éjszakai rutinellenőrzés során Anis Amrit, aki tüzet nyitott rájuk. A tunéziai férfi megsebesítette a 36 éves Christian Moviót, társa, a 29 éves Luca Scata viszont lelőtte a merénylőt.

Az eset után a két rendőr neve és fényképe is azonnal nyilvánossá vált, a közösségi oldalakon hősökként ünnepelték őket. Nem sokkal később azonban a hatóságok bezáratták a rajongói oldalakat, és a két rendőrt védelem alá helyezték családjaikkal együtt, bosszútól tartva. Mindkét rendőr először szabadságot kapott, majd a milánói rendőrségen irodai munkát végeztek. Most ismeretlen helyre és munkakörbe kerültek át, az olasz sajtó értesülései szerint kiemelt szolgálatra, ami előléptetésnek számít.

Rovatok