Index Vakbarát Hírportál

Brutálisan megkínoztatta az erőszakolókat egy indiai miniszter

2017. február 10., péntek 16:01

Uma Bharti, india vízügyi minisztere egy vidéki kampánykörútján azt mondta, rendőröket utasított arra, hogy kínozzák meg a nemi erőszak gyanúsítottjait,

de úgy, hogy az életükért könyörögjenek.

Az egyébként nő miniszter azt is elintézte állítása szerint, hogy az erőszak állítólagos áldozatai nézhessék, ahogy a gyanúsítottat fejjel lefelé lógatják, és verik, írja a BBC.

"Az erőszakolókat az áldozataik szeme láttára kellene kínozni, amíg megbocsátásért könyörögnek, verni őket, amíg a bőrük le nem jön. Aztán sót és csilit kell dörzsölni a sebeikbe, amíg ordítanak. Az anyák és lánytestvérek is nézzék végig, így lezárva az ügyet", mondta. Említett egy hírhedt 2016-os esetet is, amikor egy anya és egy lánya vált csoportos nemi erőszak áldozatává, és a tettesek megúszták az ügyet. 

Bharti azt mondta, 2003-4-ben is ugyanezt tette, amikor egy indiai állam helyi vezetője volt. Hozzátette: amikor egy rendőr tiltakozott, azt mondta neki, hogy 

aki démonként viselkedik, annak nincsenek emberi jogai. A fejüket le kell vágni, mint Ravanáét.

(Ravana a hindu mitológia főgonosza.) A BBC azt írja, a nők elleni erőszak ügye egy 2012-es delhi csoportos erőszak óta van reflektorfényben. Ugyanakkor a hamis vád sem ritka, a BBC ebben a cikkben írja le egy férfi konkrét ügyét, amelyben az őt vádló nő az utolsó pillanatban ismerte be, hogy kitalálta a nemi erőszakot. Egyes helyi kutatások szerint akár az ügyek fele is kitalált lehet.

Rovatok