Index Vakbarát Hírportál

Négy további gyanúsítottat keresnek Kim Dzsongnam meggyilkolása miatt

2017. február 19., vasárnap 11:39

33 és 57 év közötti férfiakat keresnek, akik elhagyták Malajziát azon a napon, amikor az észak-koreai vezető féltestvérét megölték.

A malajziai rendőrség közlése szerint a gyanúsítottak nem diplomata útlevéllel, hanem normál okmányokkal utaztak el repülővel. Jelenleg az Interpol segítségével igyekeznek a nyomukra bukkanni, írja az MTI.

A malajziai hatóságok további három olyan észak-koreai személlyel akarnak kapcsolatba lépni, akik segíthetik a nyomozást - mondták el a rendőrségi sajtótájékoztatón.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető féltestvére, a 45 éves Kim Dzsongnam éppen Makaóba készült utazni, amikor két nő megmérgezte hétfőn a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren. A tettesek gyaníthatóan valamilyen mérgező folyadékot öntöttek az arcába, majd taxival elmenekültek a helyszínről. A halál pontos okát még mindig vizsgálják.

Eddig négy embert vettek őrizetbe a gyilkossággal kapcsolatban: egy vietnami és egy indonéziai útlevéllel rendelkező nőt, ez utóbbi malajziai illetőségű barátját, valamint legutóbb egy 46 éves észak-koreai férfit.

A malajziai rendőrség próbálja felvenni a kapcsolatot Kim Dzsongnam valamilyen rokonával, mert valakinek azonosítani kellene a holttestet. A hatóságok közlése szerint a rokonoknak két hetük van, hogy jelentkezzenek a holttestért.

Dél-koreai hírszerzési források szerint Kim Dzsongnam, a néhai észak-koreai vezető Kim Dzsongil legidősebb fia, Makaón élt évek óta a második feleségével. Bár nem volt semmilyen hivatalos észak-koreai tisztsége, egyes szakértők mégis úgy vélik, hogy politikai gyilkosság áldozata lett.

Rovatok