Index Vakbarát Hírportál

Újabb francia politikus bukott meg családtagjai foglalkoztatása miatt

2017. március 21., kedd 06:07

Két lányát is alkalmazta gimnazista majd hallgató korukban Bernard le Roux jelenlegi francia belügyminiszter amikor nemzetgyűlési képviselő volt.

A francia közvélemény az ilyen esetekre Francois Fillon konzervatív köztársasági elnökjelölt miatt van kihegyezve. A gyanú szerint képviselő korában papíron asszisztensként alkalmazta feleségét, s így a Fillon család több százezer eurót vett fel, de a feleség ténylegesen nem végzett érdemi munkát.

A szocialista Bernard le Roux két lánya 15-16 évesen kezdett munkatársként dolgozni apjuk mellett, és 2009 és 2016 között összesen 24 határozott idejű munkaszerződést kötöttek velük. A két lány körülbelül 55 ezer eurót (17 millió forint) keresett.

Le Roux szerint lányai foglalkoztatásának nincs köze a Fillon-ügyhöz, mert ezek nyári munkák voltak. A TCM tévécsatorna szerint viszont ez nem igaz, van átfedés olyan időszakokkal, amikor az egyik lány Belgiumban volt szakmai gyakorlaton, a másik pedig egyetemre járt. A miniszteri kabinet szerint távmunkában vagy túlórában, de a lányok akkor is teljesítették feladataikat. (MTI)

Rovatok