Index Vakbarát Hírportál

Fillon nem hisz a közvélemény-kutatóknak

2017. április 3., hétfő 11:38

Donald Trump amerikai elnök megválasztása óta rájár a rúd a közvélemény-kutatókra, most egy újabb politikus szállt beléjük páros lábbal, méghozzá a francia elnökválasztáson induló jobbközép Köztársaságiak jelöltje, Francois Fillon.

Fillon szerint ugyanis tévednek a közvélemény-kutató intézetek, amik őt a 3. helyre hozták ki az elnökválasztás első fordulójára - ami ugye az ő szempontjából azt jelentené, hogy a második körbe már be sem jut. A legutóbbi felméréseken egyébként a szocialista Emmanuel Macron vezet, a második helyen pedig a Nemzeti Front jelöltje, Marine Le Pen szerepel.

Fillonnak egyébként a vagdalkozáson kívül nem sok lehetősége maradt, miután családtagjai parlamenti foglalkoztatása miatt vádat emeltek ellene. Szerinte a csalódott szavazói nem tűntek el teljesen a jobboldal közeléből, a rejtőzködő szavazatok azonban nem látszanak a felmérésekben. A Fillont támogató jobboldali politikusok is azt szajkózzák, hogy a jobboldali alternatíva irányi vágy erősebb lesz a sikkasztási botrány miatti csalódottságnál.

Franciaországban április 23-án tartják az elnökválasztás első fordulóját.

Rovatok