Index Vakbarát Hírportál

Keménykedéssel válaszolt Észak-Korea az amerikaiak fenyegetésére

2017. április 23., vasárnap 18:07

Ahogy mi is megírtuk, egy USS Carl Vinson nevű amerikai repülőgép-hordozó közelít a Koreai-félsziget felé, miközben két japán rombolóval kommunikációs és manőverezési gyakorlatot hajt végre a a Csendes-óceán nyugati részén található Filippínó-tengeren. A négy hadihajóból álló Carl Vinson ütőegység azért utazik Észak-Korea partjai felé, mert több szakértők szerint a  a koreai néphadsereg alapításának 85. évfordulója közeledtével a phenjani rezsim további kísérleti rakétakilövéseket jelenthet be és újabb kísérleti atomrobbantásra készül.

Az amerikaiak fenyegetésére az észak-koreaiak azt üzenték, hogy akár egyetlen lövéssel elsüllyesztik az amerikai hadihajót, írja a BBC. Ezt az ország propagandája közölte az állampárt napilapjában. Azt írták, nem csak az imperialista megszálló csapatokat tudják kilőni, ha kell, akár az Egyesült Államokat is megszórják rakétákkal és a földdel teszik egyenlővé az országot.

Egyébként az USA-nak a kínaiakkal is sokat romlott mostanában a viszonya Kim Dzsongun folyamatos keménykedése miatt, erről itt olvashat bővebben.

Rovatok