Index Vakbarát Hírportál

Trump berendelte az összes szenátort Észak-Korea miatt

2017. április 24., hétfő 20:19

A teljes amerikai szenátus számára tartanak eligazítást szerdán a Fehér Házban, közölte a Reuters hírügynökség. Mind a 100 szenátort arra kérték, hogy vegyen részt az Észak-Koreával kapcsolatos találkozón, amit Rex Tillerson külügyminiszter, Jim Mattis védelmi miniszter, Dan Coats hírszerzési csúcsvezető, Joseph Dunford tábornok, az amerikai fegyveres erők vezérkari főnöke tart majd meg.

A hírügynökség szerint az amerikai politikában kifejezetten ritkaságnak számít egy olyan esemény, amire a szenátus összes tagjának a Fehér Házba kellene mennie úgy, hogy megbeszélésben 4 különböző csúcsvezető is részt vesz. A hírből az is kiderül, hogy már zajlik az előkészítése egy hasonló találkozónak, amin a képviselőház tagjai vennének részt.

Észak-Korea hadserege kedden ünnepli megalapításának 85. évfordulóját, és könnyen lehet, hogy erre rakétakilövéssel, vagy kísérleti atomrobbantással emlékeznek majd Phenjanban.

Arról, hogy az utóbbi időben, hogyan lett egyre feszültebb Észak-Korea és az Egyesült Államok viszonya, ebben a cikkünkben olvashat.

Közben a BBC arról ír, hogy kínai részről egyre feszültebben figyelik a két ország közötti konfliktust. A beszámoló szerint Trump a kínai elnök mellett a Japán államfővel is egyeztetett. Illetve alacsonyabb szinteken kedden egyeztetés kezdődik Dél-Kora, Japán és az Egyesült Államok között.

Rovatok