Index Vakbarát Hírportál

Izraeli miniszter: Aszad egy aljas tömeggyilkos, akit ki kell végezni

2017. május 16., kedd 17:24

Megérett az idő Bassár el-Aszad szíriai elnök kivégzésére Joáv Galant izraeli építési  és lakásügyi miniszter szerint, írja a Háárec című izraeli lapra hivatkozva az MTI.

A kormánytag aljas tömeggyilkosnak nevezte a szíriai elnököt,

és kijelentette, hogy "ha végeztünk a kígyó farkával, eljuthatunk a Teheránban található fejéhez is, és azt is elintézhetjük". A miniszter korábban előtt az izraeli hadsereg déli egységeinek parancsnoka volt, és egy szárazföldi hadviselésről rendezett konferencián fejtette ki véleményét a szíriai helyzetről. 

Szíriában szándékosan vegyi fegyvereket vetnek be a lakosság ellen, és újabban elégetik a testüket is. Ilyet hetven éve nem látott a világ – jelentette ki a kormánykoalícióban résztvevő, centrista Kulánu (Mindannyian) párt politikusa. Majd hozzátette: elérkezett az idő Aszad kivégzésére. 

Galant kijelentéseivel az amerikai külügyminisztérium bejelentésére reagált, amely tömeges kivégzésekkel és a holttestek elégetésével vádolta meg Szíria  kormányát. Stuart Jones, az amerikai külügyminisztérium Közel-Keletért felelős ügyvezető államtitkára hétfőn egy váratlanul összehívott sajtóértekezleten arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az amerikai kormányzat rendelkezésére álló információk szerint a szír kormány tömeges kivégzéseket hajt végre egy börtönben, és a kivégzettek földi maradványait a börtön mellett épített krematóriumban semmisíti meg.

Rovatok