Index Vakbarát Hírportál

Trump elismerte, hogy fecsegett az oroszoknak

2017. május 16., kedd 13:17 | aznap frissítve

Miután a Fehér Ház és az orosz külügy is cáfolta a The Washington Post értesüléseit, miszerint Donald Trump amerikai elnök a múlt héten a Fehér Házban szigorúan titkos információkat osztott meg az Iszlám Államról Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és Szergej Kiszljak nagykövettel, és ezzel nemcsak a hazai titkosszolgálatokat sodorta veszélybe, hanem egy harmadik ország kémeit is, az amerikai elnök a Twitterén ismerte el az esetet.

Mint írta, elnökként jogában áll a terrorizmussal és a légi közlekedési biztonságával összefüggő információkat megosztani Oroszországgal, mivel azt szeretné, hogy Moszkva jelentősen fokozza harcát az Iszlám Állam és a terrorizmus ellen. Arról, hogy ezek szigorúan titkos információk lettek volna, azonban nem nyilatkozott.

Az eset ismét megmutatja az amerikai elnök kiszámíthatatlanságát, ugyanis korábban amerikai kormányzati tisztségviselők és az orosz külügy is cáfolta a The Washington Post értesüléseit.

Gyerekek, megint teleolvastátok magatokat amerikai lapokkal?

- így reagált kedden az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova a The Washington Post állításaira.

Zaharova a Facebookján légből kapott hírnek nevezte az állításokat, és azt javasolta, hogy az emberek ne olvassanak olyan amerikai újságokat, amelyek ilyen szenzációkat terjesztenek. Szerinte

az ilyen lapokat különféleképpen lehet őket hasznosítani, de olvasni nem kell őket, mert az nemcsak károssá, de veszélyessé is vált az elmúlt időben.

Rovatok