Index Vakbarát Hírportál

Már a kampány alatt figyelmeztetett az oroszokra a volt CIA-igazgató

2017. május 23., kedd 21:36

John Brennant, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatóját állítólag az elnökválasztási kampány során is aggasztotta Donald Trump kampánycsapatának orosz kapcsolatai, írja az MTI. Szerinte már tavaly nyáron megszaporodott a kapcsolatfelvétel a Trump-kampánycsapat és orosz tisztségviselők között és lehetséges, hogy sikerült megvesztegetni Trump néhány munkatársát.

Brennant leszögezte, hogy nincsenek konkrét bizonyítékai, de nem lehet kizárni a sikeres megkörnyékezéseket, és emiatt teljesen megalapozott az FBI vizsgálata. A volt CIA-igazgató elmondta, hogy telefonon személyesen is beszélt az orosz hírszerzés vezetőjével, akit külön figyelmeztetett, hogy Oroszország maradjon távol az amerikai választásoktól. Kollégája természetesen rögtön tagadott minden vádat.

Brenann meghallgatásával egy időben Dan Coats, az Országos Hírszerzési Igazgatóság vezetője is meghallgatáson vett részt. Őt arról faggatták, hogy Trump elnök kérte-e tőle és Mike Rogerstől, az Országos Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) igazgatójától, hogy gátolják az FBI vizsgálatát Moszkva és az elnökválasztási kampány közötti lehetséges kapcsolatról.

Coats nem kívánta kommentálni a dolgot és a Trumppal folytatott magánbeszélgetéseinek tartalmát sem hozta nyilvánosságra.

Rovatok