Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump nem áll le: megint beszólt a londoni muszlim polgármesternek

2017. június 5., hétfő 21:37 | aznap frissítve

Donald Trump hétfőn délelőtt újabb Twitter-bejegyzést szentelt a londoni polgármesternek, Sadiq Khannak, miután vasárnap már egyszer beszólt a politikusnak, írja az MTI.

Ahogy mi is megírtuk, Donald Trump vasárnap egy szövegkörnyezetéből kiragadt és átértelmezett idézettel nekiment London muszlim származású polgármesterének, Sadiq Khannak. Akkor azzal támadta a politikust, hogy a londoni merénylet után azt mondta, "nincs ok megijedni".  Csakhogy az említett rész úgy szólt, hogy a terrorkészültség miatt "a londoniak megnövekedett rendőri jelenlétet tapasztalhatnak mostanában majd, de nincs ok megijedni. A rendőrségnek is és nekünk is azt kell tennünk, amivel bebiztosítjuk, hogy olyannyira biztonságban legyünk, amennyire lehetséges." Nyilvánvaló, hogy Khan nem a terrorfenyegetettséget akarta elbagatellizálni, ahogy arra Trump utalt.

Londoni politikusok ki is borultak az amerikai elnökre, volt, aki közölte, hogy ez nem méltó egy világhatalom vezetőjéhez. Sadiq Khan pedig közölte: fontosabb dolga is van most, mint Trump tájékozatlan tweetjére reagálni, melyben szándékosan kiragadja a szövegkörnyezetből a figyelmeztetését.

Na, és mit lépett erre Trump? Bocsánatot kért?

Ugyan, dehogy! Még tovább ment, és újabb Twitter üzenetet írt, amiben azt írja, hogy szánalmas kifogást mondott Khan, hogy miért nem válaszol a vasárnapi tweetre, biztos csak azon töri a fejét, hogy mit reagáljon. A mainstream média pedig keményen dolgozik azon, hogy mosdassa a londoni polgármestert.

Pathetic excuse by London Mayor Sadiq Khan who had to think fast on his "no reason to be alarmed" statement. MSM is working hard to sell it!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2017. június 5.

Egyébként a konzervatív miniszterelnök Theresa May is megjegyezte, hogy a munkáspárti Khan jó munkát végzett a merénylet kezelésekor. Az Egyesült Államok Polgármesteri Konferenciája, amely 1400 amerikai várost tömörítő laza szervezet, közleményt adott ki és ebben szintén a londoni polgármester mellé állt. A brit liberális demokraták vezetője pedig azt mondta, szerinte az amerikai elnök megsértette az angol értékrendet.

Rovatok