Index Vakbarát Hírportál

Putyin: Nem vagyok én nő, nincsenek rossz napjaim

2017. június 7., szerda 18:46 | aznap frissítve

A dokumentumfilmes Oliver Stone olyan lehetőséget kapott, mint előtte senki más: két éven át filmezhetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A Guardian jobbnál jobb elszólásokat emelt ki az elnöki interjúkból, amiket jövő héttől kezdve négy részletben adnak majd az amerikai Showtime csatornán. 

Az orosz elnök kérdésre elmondta,

Nem vagyok én nő, nincsenek rossz napjaim. Nem akarok senkit megsérteni, de a dolgok már csak ilyenek. Vannak bizonyos természetes ciklusok.

Az oroszországi melegek helyzetéről is beszélt. Kiderült például, hogy a t.A.T.u országában egyáltalán nem is üldözik a melegeket, hiába a nemrég kitört botránya csecsenföldi melegek helyzetével kapcsolatban, vagy a törvény, hogy nem terjeszthető "a homoszexuális propaganda kiskorúak körében". 

Putyinnak egyébként semmi baja a melegekkel, de azért nem zuhanyozna szívesen egy meleg férfi mellett:

Nem zuhanyoznék egy meleg férfi mellett. Minek provokáljam? De, tudod, végül is dzsúdó mester vagyok

- nevetgélt az elnök, aki fittségét azzal is fitogtatta, hogy moszkvai városnéző körútjuk után a filmeseknek a súlyemelési rutinját is megmutatta. Néhány képsor pedig arról szól, ahogy az elnök az élet és a létezés kérdésein töpreng, szerinte ugyanis "akit fel akarnak akasztani, az nem fullad a vízbe."

Természetesen Stone egyik kedvenc témája, Edward Snowden is előkerült, az orosz elnök pedig mintha kicsit módosítani az álláspontján. Az amerikai szivárogtatóról ugyanis Putyin eredetileg azt állította, tudtukon kívül került Oroszországba, míg a filmben arról beszélt, hogy Snowden nem áruló, mint ahogy az amerikaiak be akarják állítani. 

Rovatok