Index Vakbarát Hírportál

35 év börtönt kapott egy thai férfi, mert megsértette az uralkodó családot

2017. június 9., péntek 11:29

A thai bíróság 35 év börtönre ítélt egy 34 éves férfit, amiért az Facebookon sértette meg az uralkodó családot, írja a asiancorrespondent.com. A cikk szerint ez az eddigi legdurvább ítélet hasonló "bűnelkövetés" miatt.

A bangkoki katonai bíróság ítélte el Wichait, akinek családnevét nem hozták nyilvánosságra, mivel félő, hogy a családot támadás érné. A bíróság 10 felségsértésért egyenként 7 évre ítélte, majd ezt a 70 év börtönt csökkentették 35 évre. Egy szervezet, ami a királyi rágalmazási ügyeket vizsgálja (iLaw) azt állítja, a férfi bűne, hogy valaki más Facebook-profiljával képeket és videókat posztolt a királyi családról.

A férfi először tagadta a vádakat, de egy év előzetes után mindent bevallott. Ekkor csökkentették a büntetését 70 évről 35 évre.

Legutóbb 30 évet kapott egy férfi hasonló okból.

Több tucat embert ítéltek letöltendő börtönre hasonló dolgok miatt. A kormány azt kérte mindenkitől, hogy jelentsék a hasonló tartalmakat, kommenteket azonnal, ha meglátják, a szolgáltatókat pedig arra kérte, hogy folyamatosan figyeljék a hasonló tartalmakat, és távolítsák el őket, blokkkolják a posztolókat. 

Rovatok