Index Vakbarát Hírportál

58-ra nőtt a londoni tűzvész halálos áldozatainak száma

2017. június 17., szombat 18:35

A jelenlegi információk alapján az angol rendőrség 58-ra teszi a londoni Grenfell toronyházban történt tűzeset halálos áldozatainak a számát, számolt be róla a BBC.

Stuart Cundy, a Scotland Yard területileg illetékes parancsnoka elmondta: jelenleg 58 olyan emberről tudnak, akik bizonyítottan a toronyban tartózkodtak, és vagy sikerült őket azonosítani, vagy nem találják őket. A vizsgálatot vezető rendőr azt is elmondta, előfordulhat, hogy nem sikerül majd mindenkit megtalálni és azonosítani, aki a házban veszítette az életét.

A BBC információi szerint összesen 70 eltűnt ember is lehet. A vizsgálat továbbra is lassan halad, és több hét telhet el addig, míg sikerül befejezni a munkálatokat.

A tragédia miatt szombat délután tüntetést is szerveztek a miniszterelnöki hivatal elé a Downing Streetre, írja az MTI. A tiltakozók azt követelték, hogy Theresa May mondjon le, mert szerintük a kerület tanácsa nem tett megfelelő lépéseket a károsultak megsegítése érdekében. Körülbelül háromezren vettek részt a demonstráción.

A kormányfő a tüntetés ideje alatt fogadta a lakhely nélkül maradtak képviselőit, illetve az áldozatok hozzátartozóit. A találkozót követően kiadott nyilatkozatban a miniszterelnök dicsérte az egészségügyi szolgálatok munkáját, továbbá elismerte, hogy az áldozatok hozzátartozóit nem sikerült megfelelően tájékoztatni a tűzeset kirobbanását követő első órákban.   

A nyugat-londoni Grenfell Tower toronyház szerdán éjjel gyulladt ki, az első hírek még 6 halálos áldozatról szóltak, ez később megsokszorozódott. Két nagyobb cikkben is foglalkoztunk az áldozatok beszámolóival, a korábbit itt lehet olvasni, a későbbit pedig itt.  

Rovatok