Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump már megint nem úgy gondolta, ahogy mondta

2017. június 18., vasárnap 20:40

Donald Trump egy alternatív valóságban él. Nemrég írt ugyanis egy Twitter-bejegyzést, amiben elismerte, hogy vizsgálat folyik ellene az amerikai választásokba beavatkozó oroszok miatt. Két napra rá pedig jön az egyik ügyvédje, aki szerint Trump ellen nem folyik vizsgálat, még akkor sem, ha az elnök amúgy azt írja.

Jay Sekulow, az amerikai elnök által felkért ügyvédcsapat egyik tagja három televíziós műsorban is kénytelen volt reagálni Trump Twitter-üzenete miatt kialakult újabb politikai vitára. Igaz, ez neki sem sikerült valami jól. 

Sekulow a Fox tévé stúdiójában először mindent cáfolt, majd azt mondta, hogy azért folyik vizsgálat Trump ellen, mert azt csinálta, amit az igazságügyi miniszter és helyettese javasolt neki, írja az MTI. A műsorvezető ekkor közbevágott, hogy akkor mégis folyik vizsgálat az elnök elleni, mire Sekulow kiakadt, vitázott egy sort, majd azzal zárta a dolgot, hogy a műsorvezető a szájába adja a szavakat. 

Ez az egész történet egyébként nagyon hasonlít arra, amikor The Washington Post megírta, hogy Donald Trump szigorúan titkos információkat adott ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek. Ezt később a Fehér Ház, de még az orosz külügy is cáfolta. Erre Trump gyorsan írt a Twitterre, hogy ő már bizony elnök, és ha jónak látja, akkor megoszthatja az információit mással.

Rovatok