Index Vakbarát Hírportál

Esküt tett az Iszlám Államnak a hétfői párizsi terrorista

2017. június 20., kedd 19:45 | aznap frissítve

Hétfőn terrorcselekmény történt Párizsban, de a támadón kívül senki nem sérült meg: a Champs-Élysées-n csendőrségi kisbusznak hajtott egy autó. A kisbuszban, és a járókelők közül senki sem sérült meg, viszont az autó kigyulladt. Miközben a lángokat eloltották a tűzoltók, a támadó egy ideig eszméletlenül feküdt a jármű mellett, de az életét a helyszínre kiérkező mentősök nem tudták megmenteni

A Reuters kedden azt írta, a támadó az Iszlám Államnak esküdött hűséget. A lap forrása, aki rálát a nyomozás menetére elmondta, a 31 éves Adam Dzaziri a sógorának átadott levélben jelentette be, hogy az Iszlám Államot támogatja.

Adam Dzazirit és családtagjait letartóztatták, a férfinél házkutatást tartottak. Ugyan büntetlen előéletű volt, de iszlamista csoportokkal tartott kapcsolata miatt hosszú ideje figyelte a rendőrség. Ennek ellenére volt fegyvertartási engedélye, rendszeresen járt lőgyakorlatokra is. A támadáskor használt kocsijából viszont más fegyverek is előkerültek, amikre biztosan nem volt engedélye.

Rovatok