Index Vakbarát Hírportál

Akciófilmben is szerepelt Oscar Pérez, aki megtámadta a venezuelai legfelsőbb bíróságot

2017. június 28., szerda 16:37 | aznap frissítve

Egy 2015-ben készült akciófilmban is szerepelt az a férfi, aki kedden elkötött egy rendőrségi helikoptert Caracasban, majd a gépről kézigránátokat dobáltak a venezuelai legfelsőbb bíróság épületére. A helikopterről 4 gránátot dobtak le az épületre, de ezek közül kettő nem robbant fel. 15 lövést is leadtak a belügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium épületére. A támadásban senki nem sérült meg. A helikopter és a támadók eltűntek. Egyelőre nem találják őket.

Közben kiderült, hogy a támadást vezető  férfit Oscar Péreznek hívják. Az akció előtt közzétett egy videót, amelyen taktikai mellényben beszél, mögötte fegyveres kommandósnak öltözött emberek állnak. Pérez azt mondja: ő rendőr, és rendőrök, katonák és civilek egy csoportjával arra készül, hogy megdöntse Maduro zsarnok és bűnöző kormányát. A videón az is elhangzik, hogy  csoportjuk nem tartozik semmilyen politikai párthoz, és nem a venezuelai biztonsági erők, hanem a kormány ellen akar harcolni.  

Oscar Pérez szerepelt egy 2015-ben készült ZS-kategóriás akciófilmben. "A felfüggesztett halál" című filmben Pérez egy különleges egység parancsnokát alakítja, amelynek az a feladata, hogy kiszabadítson egy túszt egy fegyveres banda fogságából.  

Maduro elnök azt állítja, hogy összeesküvők egy csoportja puccsot akart végrehajtani ellene. A venezuelai elnök szerint a puccskísérlet mögött a CIA által irányított Miguel Rodríguez Torres, korábbi belügyminiszter áll. Neki dolgozott korábban Oscar Pérez is, aki helikopterpilóta volt. Rodríguez nevetségesnek nevezte azokat a vádakat, amelyek szerint köze lenne a CIA-hez és a Pérez által végrehajtott akcióhoz.  

Rovatok