Index Vakbarát Hírportál

Az orosz ingatlanmágnás embere is ott volt Trump fiának találkozóján

2017. július 18., kedd 20:29 | aznap frissítve

Araz Agalarov orosz ingatlanmágnás ügyvédje szerint a férfi egy embere is ott volt azon a találkozón, melyre az ifjabb Donald Trump  azzal a reménnyel ment el egy, hogy ott terhelő információkat kaphat a demokrata Hillary Clintonról – írja a New York Times.

Az üzletember ügyvédje,  Scott S. Balber elmondta, hogy a férfi egyik alkalmazottja, Ike Kaveladze azért ment el a találkozóra, hogy 

biztos legyen abban, hogy a találkozóra sor került és tolmácsoljon, ha szükséges.

Balber arról is beszélt, hogy a találkozó egyik főszereplője, az orosz vezetéshez köthető orosz ügyvédnő, Natalja Veszelnyickaja korábban már dolgozott együtt Araz Agalarovval, aki szívességből mutatta be Donald Trump legidősebb fiának.

Az ügyvéd elmondta, Agalarovék egyáltalán nem értik, hogy mit gondolhatott Rob Goldstone, mikor elküldte ifjabb Donald Trumpnak a később nyilvánosságra hozott leveleket. Ő úgy véli, csupán felesleges hangulatkeltésről, túlzásról van szó. Mint mondta, Kaveladze régóta amerikai állampolgár, aki folyékonyan beszél oroszul és angolul is, a találkozóra pedig csak azért ment el, hogy biztosak lehessenek abban, hogy teljesítették a szívességet. Ehhez képest most egy hatalmas botrány közepében találták magukat – tette hozzá.

A legidősebb Trump fiú botrányáról bővebben is beszámoltunk, ezt a cikkünket itt olvashatja el. 

Rovatok