Index Vakbarát Hírportál

Korrupt polgármestert is megöltek a drogháborúban

2017. július 30., vasárnap 12:56

Tizenkét embert, köztük egy újabb, drogbűnözéssel gyanúsított városi polgármestert ölt meg a Fülöp-szigeteki rendőrség vasárnap egy kábítószer-ellenes razziasorozatban – írta az MTI.

A szigetország gyilkosságokkal is előszeretettel kérkedő elnöke által meghirdetett drogháború során vonult ki a rendőrség a százezres lakosú Ozamiz város polgármesterének otthonához, hogy ott házkutatást tartson. A hatóságok szerint a kábítószer-kereskedelemmel meggyanúsított Nova Parojinog – akinek lánya a város alpolgármestere – testőrségével tüzet nyitott a rendőrségre.

A tűzpárbajban életét vesztette a polgármester, felesége, további családtagjai és négy biztonsági embere. Alpolgármester lányát letartóztatták. Parojinog már a harmadik városi polgármester, akit az elmúlt egy év Fülöp-szigeteki drograzziában megöltek.

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteli elnök a múlt héten jelentette ki, hogy nem fogja vissza a halálos áldozatok miatt hevesen bírált drogellenes kampányát. Duterte egy évvel ezelőtti hivatalba lépése óta hivatalos közlések szerint több mint háromezer emberrel végeztek kábítószerellenes akciókban. Emberi jogi csoportok szerint azonban ennél jóval magasabb lehet a kampány halálos áldozatainak tényleges száma.

Rovatok