Index Vakbarát Hírportál

Kipakoltak egy amerikai diplomatáknak fenntartott oroszországi házat

2017. augusztus 1., kedd 19:41

Kedden kipakoltak egy amerikai diplomatáknak fenntartott oroszországi házat, ami az első jele annak, hogy az Egyesült Államok eleget tesz a Kreml múlt heti szankcióinak – írja a Reuters.

Az USA tulajdonában lévő, Moszkva külvárosában található faépület kirakodását már hétfőn megkezdték volna a munkások, ekkor azonban a Reuters helyszínen lévő újságírója szerint még nem engedték be őket. A házat egyébként jellemzően hétvégente használták, illetve  diákok, újságírók, vagy más diplomaták számára rendeztek összejöveteleket. A kivonulás után nem tudni mi lesz vele, annyi azonban biztos, hogy egy raktárral együtt lefoglalják majd.

Szergej Rjabkov, orosz külügyminiszter-helyettes is megszólalt az ügyben, ő azt mondta, hogy kedd délig kellett elhagynia az amerikaiaknak az emlegetett házat, emellett pedig arról beszélt, hogy a híresztelésekkel ellentétben senki nem akadályozta meg az alkalmazottakat abban, hogy bemenjenek a területre.

Borzasztó a hangulat, mindenki csak lézeng, vagy új munkát próbál találni.

– mondta egy neve elhallgatását kérő ember az amerikai nagykövetségről, hozzátéve azt is, hogy mindenkit elkeserített a Kreml döntése.

Oroszország múlt hét vasárnap jelentette be, hogy 755 amerikai diplomatát kiutasít az országból, válaszul arra, hogy a héten az amerikai kongresszus új szankciókat szavazott meg Oroszország ellen. A döntéssel kapcsolatban hétfőn a Vedomosztyi nevű orosz gazdasági napilap azt írta, az intézkedés nemcsak a képviseletek munkáját nehezíti meg, de hátrányos lehet az orosz állampolgárok számára is.

Rovatok