Index Vakbarát Hírportál

Gorka: Tillerson csak ne beszéljen katonai döntésekről

2017. augusztus 10., csütörtök 23:59

Donald Trump magyar származású tanácsadója, Gorka Sebestyén keményen nekiment Rex Tillerson külügyminiszternek csütörtökön, szerinte ugyanis egyszerűen abszurd az, hogy Tillerson katonai döntésekről beszél Észak-Korea ügyében – írja a Telegraph.

Védelmi miniszterként James Mattis dolga az, hogy a katonai lehetőségekről beszéljen és ezt egyértelműen meg is tette.

– mondta Gorka a BBC-nek azzal kapcsolatban, hogy a Trump adminisztráció tagjai között nem igazán van egyetértés Észak-Korea ügyében. 

A korábban a Fehér Házból eltávolított, de valahogy mégis a felszínen maradó tanácsadó szerint Tillerson feladata az lenne, hogy a diplomáciai problémákat kezelje, a külügyminiszter viszont nyitva hagyta a tárgyalás lehetőségét Észak-Koreával. 

Mint mondta, Donald Trump egyértelműen kifejtette, hogy minden megfelelő intézkedést meg fog tenni az Egyesült Államok és annak lakosai védelmében. Nem mutatjuk meg előre, hogy mi lesz a következő lépésünk, vagy hogy fogunk reagálni, mondta Gorka.

Egy washingtoni minisztérium szóvivője ugyanakkor visszavágott Gorkának, szerinte Tillerson kellően fontos ember és mindenki érti miről beszél. Trump is megszólalt már az ügyben, szerinte egyébként nincs széthúzás az emberei között a kérdésben.

Rovatok