Index Vakbarát Hírportál

A kibaszott gépezetével indul harcba Trump távozó főstratégája

2017. augusztus 19., szombat 13:33

Steve Bannon péntek este már be is ült korábbi lapja, a Breitbart szerkesztőségi értekezletére, és úgy gondolja, kintről sokkal hatékonyabban tudja támadni az ellenségeit.

Bannon távozását pénteken jelentették be: "Otthagyom a Fehér Házat és háborúba indulok. Háborúba Trumpért, az ő ellenségei ellen - akik ott vannak a Kongresszusban, a médiában és az amerikai tőkések között" - ezekkel a szavakkal erősítette meg távozását az egykori főstratéga, aki vissza is tért egykori lapjához, a Trump kampányában fontos szerepet játszó Breitbarthoz.

Olyannyira visszatért, hogy pénteken már részt vett a lap esti értekezletén, a Breitbart pedig közleményben jelentette be Bannon visszatérését.

Maga Bannon az alábbiakat mondta a Weekly Standardnek: "Nagyon fel vagyok spanolva, és szabadnak érzem magam. Visszaszereztem a fegyvereimet. Valaki azt mondta, most jön Bannon, a barbár. És tényleg szét fogom zúzni az ellenségeimet, nem lehet kétséges. Építettem egy kibaszott gépezetet a Breitbartnál. Most pedig visszamegyek, tudom, amit tudnom kell, és újra felpörgetjük ezt a gépezetet."

A CNN szerint azért a Breitbartnál nem mindenki boldog Bannon visszatérése miatt: az ott dolgozók egy része ugyan feltétlen rajongója, vannak azonban a lapnál, akiket taszít Bannon nyers és szókimondó stílusa.

Ahogyan azt már tegnap is írtuk, Bannon és az újságja nem személyesen Trumpot fogja támadni (bár a Breitbart már jelezte rosszallását, amikor az új Arnold Schwarzeneggerként emlegette az elnököt), hanem inkább az elnöknek azt a belső körét, akikkel szemben elvérzett a házon belüli kötélhúzásban, továbbá azokat, akik szerinte a "globalistákat" képviselik a Fehér Házban. 

Rovatok