Index Vakbarát Hírportál

A fosztogatók úgy gondolták, hurrikán közben a legjobb cipőért menni a boltba

2017. szeptember 11., hétfő 16:02 | aznap frissítve

Egy helyi hírügynökség kapta ezt a telefonnal készített videót, amin jól látható, hogy az Irma hurrikán miatt félig kiürített Miamiban fosztogatók pakolnak ki egy cipőboltot.

A tolvajok nem aprózzák el: 4-5 dobozt visznek el egyszerre, ki mennyit bír. A videó végén aztán feltűnik a rendőrség is. Később a fosztogatók nagy részét letartóztatták. 

Bár Floridában már nem hurrikán, hanem trópusi vihar besorolású lett az Irma hurrikán, a floridai kormányzó, Rick Scott arra figyelmeztette a lakosokat, hogy életveszélyes szél várható államszerte, óránkénti 137 kilométeres széllökésekkel.

Dél- és Közép-Floridában már több mint hárommilliónyian vannak áram nélkül,  Miamiban a vihar miatt kijárási tilalmat vezettek be

A legfrissebb hírek szerint Kubában tíz ember halt meg, amikor a szigetországot végigtarolta a vihar.  A legtöbben akkor lelték halálukat, amikor a nyakig érő tengervíz törmeléket és kisebb bódékat sodort a sűrűn lakott városrészbe. Több holttestet félig összeomlott épületek alatt találtak meg. 

A karibi térségben tomboló viharban eddig 24-en haltak meg.  

Rovatok