Index Vakbarát Hírportál

Egy 17 éves fiút is őrizetbe vettek a londoni robbantás miatt

2017. szeptember 21., csütörtök 09:27 | aznap frissítve

Hajnalban egy 17 éves fiút vett őrizetbe a rendőrség a múlt pénteki londoni metrórobbantással összefüggésben. A fiút a dél-londoni Thornton Heath negyedben fogták el, lakhelyén házkutatást kezdett a rendőrség, írja az MTI.

Ő már a hatodik - egyben legfiatalabb - ember, akit a 30 sérülttel járó terrorista merénylettel kapcsolatba őrizetbe vettek. Először egy 18 éves férfit fogtak el a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában. A brit sajtó meg nem erősített értesülései szerint a hatóságok őt gyanúsítják azzal, hogy elhelyezte a házi készítésű pokolgépet a londoni metrószerelvényen.

Nem sokkal később egy 21 éves férfit vettek őrizetbe a nyugat-londoni Hounslow városrészben, a Heathrow repülőtér közvetlen közelében. Sajtóértesülések szerint mindketten pár éve érkeztek Nagy-Britanniába, egyikük Szíriából, másikuk Irakból.

Szerdán további három embert vettek őrizetbe, egy 25, egy 30 és egy 48 éves férfit, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen szerepet játszottak a terrorakcióban.

Rovatok