Index Vakbarát Hírportál

A diáktársait mentő floridai áldozat előtt tisztelgett a neves katonai akadémia

2018. február 20., kedd 21:40

A West Point katonai akadémia tisztelgett a szerdai floridai lövöldözés egyik áldozata, a 15 éves Peter Wang előtt, aki több diáktársának segített elmenekülni az egyik középiskolában tüzet nyitó támadó elől. A vérengzésben 17-en haltak meg, sokan megsebesültek.

Wang tagja volt a JROTC-nek, a későbbiekben katonai pályára készülő diákoknak szóló iskolai programnak. Állítólag az ehhez járó egyenruháját viselve kapta a halálos lövést, miközben nyitva tartotta az ajtót, hogy mások elmenekülhessenek. Kedden temették el.

A BBC szerint bejelentették, hogy Wangot posztumusz jelképesen felveszi a West Point a 2025-ös évfolyamába. Családja szerint az volt az álma, hogy majd a neves katonai akadémiára járhasson.

Rick Scott floridai kormányzó pedig arra kérte a Nemzeti Gárdát, hogy tisztelegjenek a fiú és két másik JROTC-s áldozat temetésén. A hadsereg hősi érdemrendet adományozott a három áldozatnak.

Itt írtunk a floridai lövöldözés egy másik hőséről, aki 20 másik diákot menthetett meg azzal, hogy az ajtóba állt, és megpróbálta bezárni a terem bejáratát. Közben öt lövés érte, súlyos állapotban került kórházba.

Rovatok